Homemade home

Homemade home

2010. április 28., szerda

Reggel Provence -ban

Ez a kép címe.Olyan szerencsés helyzetbe kerültem, hogy megvalósíthatom egy régi dédelgetett álmomat.Na nem azt, hogy Provence-ba megyek nyaralni. Bár most a pénzből azt is megtehetném.De nem, régi vágyam(vágyunk), hogy egy nyári konyhát alakítsunk ki. Ez az álom már régóta érlelődik bennünk csak még anyagi okok miatt nem tört a felszínre.Ebben az évben már év elejétől a fejemben ott motoszkált a gondolat, hogy ez az álom meg fog valósulni, nem is olyan sokára.Mindig elhessegettem a gondolatot, mert most munkanélküli vagyok és nem tudom mikor lesz munkám. De úgy két hete vaskos borítékot hozott a postás a Fundamentától.Mikor kibontottam nagyon meglepődtem és megörültem mert azt írták, májusban lejár a szerződésünk és felvehetjük a pénzt. Először úgy gondoltam, a banki kölcsönünket fizetjük ki belőle.De sajnos a hitellel amit kapnánk hozzá nem elég a teljes törlesztésére.Csak előtörleszteni tudnánk, de attól a havi részlet nem csökkenne, csak a futam idő.Remélem minél előbb találok munkát és ez nem lesz akkora gond.Persze a havi törlesztő részlet sem egy akkora összeg a legmagasabb eddig 15.000,- volt.Úgyhogy jól meghánytuk-vetettük a dolgot és abban maradtunk a férjemmel,hogy megcsináljuk a nyári konyhát kemencéstül,spalettásul ahogy szeretném.
Az alja le van már betonozva, mert a régi disznóólak helyére terveztük a ház és az istálló közé.Így csak egy falat kell építeni amin nagy ablak- és ajtónyílás lenne spalettával.Szerencsére a bontott tégla meg van hozzá és a cserepek is még a ház felújításából direkt erre tartogattuk."Csak" a faanyagot kell megveni ami az öcsém feladata lesz és remélem tud rá időt szakítani majd,hogy el is készítse mert Ő ács-tetőfedő.Apukám asztalos Ő készíti majd a spalettákat.A kemence elkészítése még nem tudom,hogy lesz.A férjem szeretné egyedül megcsinálni, de ha azt akarjuk, hogy tényleg "egy életre szóljon"szakembert kellene hívni. Hiába van minden infó fenn a neten nem biztos,hogy elsőre sikerülni is fog!A padlóját -még nem tudom milyen lesz-téglával szeretném de lehet,hogy kompromisszumot kell kötnöm,hogy a keretet ne lépjük túl.Majd meglátjuk.Addig is álmodozom és tervezgetek! Ez az időszakot szeretem a legjobban!
 Ilyen hanulatú nyári lakot szeretnék mint a képen.

8 megjegyzés:

 1. Örülök, hogy megvalósíthatod az álmod! Nagyon klassz ez a kép, ha ilyen lesz a Tiétek is, biz' a csodájára fognak járni. Remélem, hogy mihamarabb találsz munkát, és akkor jöhet sorban a többi, megvalósításra váró álom... csak győzz álmodni!

  VálaszTörlés
 2. Ez csodás hír!!!!!!Nagyon várom a fotókat róla!Mindent fényképezz le,légyszíííí!

  VálaszTörlés
 3. Dejó, dejó!!!:)) Szerintem jól döntöttetek! Biztos gyönyörű lesz!!

  VálaszTörlés
 4. Már a kezdetektől fotózd a felújítást, olyan izgalmas lesz pár év múlva előszedni őket. És persze mi is kíváncsiak vagyunk :)

  VálaszTörlés
 5. Nagyon Köszönöm a sok jó kívánságot! Tudjátok ez nekem nagyon sok erőt ad!A blogot is azért kezdtem,hogy ne legyek annyira depressziós.Úgy érzem ilyenkor valami "hasznosat" csinálok ha ide írok. Egy kis erőt ad a nehéz helyzetekben!:)

  VálaszTörlés
 6. Én is kíváncsian várom a fotókat és a beszámolókat! Nagyon nagy kincs, ha az embernek ilyen rokonai vannak, mint ács és asztalos!! És a férjed bátorsága a kemencéhez is dicsérendő! :) Jó álmodozást addig is! (ez a legjobb rész!!:))

  VálaszTörlés
 7. Nagyon foglak irigyelni a nyári konyha miatt! Nekünk gyerekkoromban természetes dolog volt, hogy mindenkinek van egy ilyen helyisége, ma viszont kuriózumnak számít. Jó munkát,és sok fotót kívánok!:-)

  VálaszTörlés
 8. Köszönöm a jó kívánságokat!Ígérem majd mindent dokumentálok! :)

  VálaszTörlés