Homemade home

Homemade home

2010. november 30., kedd

Hófehér álmok


Mindig elbűvölnek azok azotthonok ahol a teljes erendezés hófehér.Nekem ez a szín nem a sterilitást a kórházat juttatja eszembe, hanem a tisztaságot, ártatlanságot a békét.Én is ilyen hófehér otthonban élnék ha egyedül laknék.Bájos régi bútorok és tárgyak között.Próbálom magam körül ezt a miliőt megteremteni, néha kompromisszumokat kell kötnöm a családom tagjaival.De úgy érzem jó irányba haladok.Néha elcsábulok más színeket is kipróbálok, de rá kell jönnöm nekem a fehér lakás jelenti az ideális otthont!

3 megjegyzés:

  1. Gabi, képzeld, a családom lebeszélt a fehér konyháról:(( Pedig nekem is az álmom volt... Szerintem is gyönyörű, sőt, az árnyalatai még finomabbá teszik a hatását. Abszolút nőies. A tesómnál (aki fiú:) viszont férfias a fehérre festett hajópadló... szóval teljesen igazad van a fehérrel kapcsolatban:)

    VálaszTörlés
  2. Kedves m!
    Nagyon sajnálom,hogy nem lehetett fehér a konyhád!Sok ember a fehér színt a sterilitissal és rossz emlékként a kórházakkal társítja(pedig a kórházak berendezései már em is fehérek)!Pedig ennek a színnek annyi de annyi árnyalata létezik!Mindenki megalálhatja a neki legmegfelelőbbet!
    Hidd el néha csak egy nagy lélegzetvétel kell ahhoz,hogy az álmainkat megvalósítsuk!Én is így kezdtem,sokszor nem volt elég bátorságom ,hogy átfessek valamit.Aztán, mit veszíthetek alapon belevágtam.A végeredmény mindig önmagáért beszélt!
    A tesódat irígylem a fehér hajópadó miatt.Nekünk fel kellett szednünk ezért nem fehér a padlónk.Most antiktölgy és meszelt tölgy laminált padló van lefektetve.Abban az időben még nem volt fehér verzió.Most már lehet kapni.Ha most készíttetném biztos az is fehér lenne,de így is jól mutat!
    Üdvözlettel:Gabi

    VálaszTörlés
  3. Az idén teljesen önkéntelenül kezdtem átfordítani az egész házat fehérbe. Családom elragadtatása igazolt. Talán az egészséges egyensúlyra törekvés hozta a változtatás igényét: falunkban jelenleg és egy ideje az erős színek uralkodnak. Természetesen olyan vélemények is elhangzottak: kórházat akarsz a házból?! Később kezdtem szétnézni a nagyvilágban, és akkor vettem észre, még véletlenül sem vagyok csodabogár. Érdekes élmény most hazatérni a fehér dominanciájú otthonunkba, a többnyire erősen színes lakásokban tett vendégségből. Számomra mit jelent a fehér környezet? Lehetőség, szabadság, tér az alkotásra, határtalanság a képzeletnek, levegő, szárnyalás...

    VálaszTörlés